Make your own free website on Tripod.com

Radacinile muzicii pop si cei mai cunoscuti muzicieni din Industria muzicii pop

Blog Tools
Edit your Blog
Build a Blog
RSS Feed
View Profile
« May 2019 »
S M T W T F S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
You are not logged in. Log in
Entries by Topic
All topics  «
Thursday, 12 May 2011
Istoria muzicii pop si cei mai renumiti solisti ai muzicii pop
Se spune ca termenul "pop" are la radacina cuvantul "popular" si provine din Marea Britanie din anii '50. Cuvantul "muzica Pop" era in general folosit in ideea de a caracteriza stilul de muzica adoptat de trupe ca the Beatles, Rolling stones, Abba si altele . in jurul anilor '67 denumirea "muzica Pop" a inceput sa fie folosit tot mai des cu scopul de a incapsula intr-un cuvant contrarul muzicii rock . in timp ce genul de muzica rock era intrucatva vazut ca un gen de muzica ce aspira spre originalitate , muzica Pop invers proportional, era adesea vazuta ca un stil muzical ce dorea sa incante un numar cat mai larg de fani de toate varstele, aceasta tendinta catalogand genul de muzica Pop ca fiind un stil comercial.

Cantaretul de muzica Pop Simoth Frith a sustinut ca muzica pop este de cele mai multe ori o modalitatea de a face bani decat o arta, si ca muzica Pop nu se trage dintr-un loc aparte si nu are radacini clare . Muzica Pop nu transmite un mesaj anume si rolul acesteia este de a realiza castiguri financiare industriei muzicale.

Fara indoiala , daca privim caracteristicile muzicii Pop, putem observa ca Simon Frith a avut dreptate in mare parte. insusirile muzicii pop analizate de muzicieni profesionisti sunt:

• Rolul de a incanta un auditoriu cat mai divers si nu reprezinta o cultura / ideologie anume

• Importanta in muzica Pop se pune mai mult pe pre-inregistrare productie si tehnologie decat pe performante in direct

• Tendinta muzicii pop este de a se "alipi" de un curent existent decat aceea de a-l inlocui

• Muzica Pop este in mare parte compusa in jurul ritmurilor de dans acestea incurajand aceasta activitate

Majoritatea cantecelor Pop dureaza relativ 3 minute, pun valoare pe elementul ritmic si au o forma foarte simpla . Instrumentele folosite in crearea muzicii pop sunt chitara electrica si chitara bas tobe orga sintetizatoare si in actualitate de obicei muzica este creata in studio cu ajutorul programelor speciale in crearea muzicii. De obicei vocea artistului este si ea inregistrata si adaptata in studio.

Un alt fapt des intalnit in industria muzicii Pop este faptul ca accentul este indreptata de foarte multe ori pe sarmul muzicienilor , pe stilul in care respectivii arata ori pe cat de neobisnuiti sunt, decat pe talentul acestora . Acest fenomen a dus de nenumarate ori in pozitii oarece neplacute in care muzicienii au fost nevoiti sa faca playback intr-o multime de concerte .

Cu toate ca exista si mere stricate in industria muzicii pop, sunt insa si nume renumite si solisti cu adevarat talentati. Unul din cele mai clare exemple este insasi regele muzicii Pop, Michael Jackson care, desi a fost un personaj nespus de controversat , talentul sau a fost si inca este categoric . Michael Jackson a lansat 10 albume de studio, primul sau album lansat in 1982 intitulat Thriller fiind si in ziua de azi cel mai vandut album din totdeauna . Albumul Thriller a atins vanzari de circa 100 milioane de exemplare si numarul total de copi vandute in timpul vietii regelui Pop depaseste 750 de milioane.

Alte exemple de artisti de Diverse Videoclipuri sunt Mariah Carey, Beyonce, Lady Gaga, Britney Spears si multi altii .
Animatie clipuri

Posted by russellwilso927 at 11:56 AM EDT
Post Comment | Permalink

Newer | Latest | Older